PATRICK NIESSENPatrick Niessen werd geboren in Leut (Maasmechelen) op 12-06-1965. Hij woont in Bree sinds 1988. Hij is getrouwd met Lisette Hendrix en heeft één zoon: Maarten.

Op zijn 13de begon hij te biljarten. Een broer van zijn vader had een café met een biljart. De kleine Patrick was regelmatig op bezoek in het café en werd onweerstaanbaar aangetrokken door het groene laken. Door er regelmatig op te spelen, had hij al snel de microbe te pakken. Al snel werd hij opgemerkt door een biljarter die zag dat er een enorm talent schuilde in het jonge kereltje. Hij vroeg of Patrick niet wou aansluiten bij een officiële club van de Belgische biljartbond. Dat werd Verbroedering Bree.

Bij Bree doorliep hij alle jeugdreeksen. Op 16-jarige leeftijd ging Patrick les volgen bij wereldkampioen Emiel Wafflard in Brussel. Mét succes want op 19 jarige leeftijd speelde hij in de hoogste afdeling met Ceulemans en Dieles.

Zesentwintig jaar later heeft Patrick Niessen een palmares bij elkaar gespeeld om U tegen te zeggen: 14 x Belgisch kampioen, 5 x Europees Kampioen, 2 de op wereldkampioenschap, 3 maal winnaar van de Masters, 6 keer vice Europees kampioen en 8 keer Brons op Europees kampioenschap.Terug